Open Heart Travel - VAN HART NAAR KRACHT

Op een prachtige locatie met inspirerende coaches en diepgaande meditaties en gesprekken heb ik ongelooflijk fijne mensen leren kennen die mij het vertrouwen en de inzichten gaven om te veranderen en keuzes met mijn hart te maken.
En ik deed het!

Christel

Ik heb nu vertrouwen in de toekomst en in mezelf

De Open Heart Training was voor mij een zeer verrijkende ervaring en een begin van groei. Vanaf de eerste sessie voelde het als "thuis komen" op een plek vol warmte en vertrouwen. Samen met de andere deelnemers startte ik mijn zoektocht naar innerlijke rust. Nu nog ga ik elke dag op zoek maar het lukt steeds beter. Ik heb vertrouwen in de toekomst en in mezelf. Dank je wel Gerlinde om dit zaadje mee te planten en te helpen groeien.

Nadine

Open Heart Travel - VAN HART NAAR KRACHT

Wauw wat een reis! Een mooi begin van een herontdekkingsreis naar mezelf. Veilig omringd door warme gouden medereizigers kreeg ik nieuwe inzichten om krachtiger in het leven te kunnen staan vanuit mijn hart.

Els

Open Heart Travel - VAN HART NAAR KRACHT

Een week dat je echt stil staat bij jezelf. Tijd geeft aan jezelf en alles een plaats geeft. Je komt tot rust. Je gaat naar huis met nieuwe energie en met prachtige herinneringen.
Voor mij was het iets waar ik al lang naar verlangde om dit te mogen beleven.

Henri

Open Heart Travel - VAN HART NAAR KRACHT

Deze innerlijke reis heeft me tot mijn allerdiepste "ik" gebracht en mij waardevolle tools aangereikt om "mezelf" te zijn & te blijven.
Deze bijzondere reis heeft mijn "eigen woordenboek" aangevuld met krachtige woorden ==> rusten, ontspannen, zelfvertrouwen, zelfzorg, helen, opkuisen, eigenliefde, vergeven, vergeten, loslaten, dankbaarheid, filteren en "nee" durven zeggen
Deze unieke reis heeft mij een krachtige boodschap gebracht: "alles groeit & bloeit vanuit mezelf"
==> vanaf NU wil ik, kan ik & doe ik

Annick

Ik kreeg zo veel toegereikt waarmee ik aan het werk ben gegaan

Bedankt lieve Gerlinde en de warme groep die we hadden. 
Ik begon aan de Open Heart Training om vooral meer mezelf te zijn, op te komen voor mezelf, beter te zorgen voor mezelf en na een moeilijk periode van behandeling (gezondheid) de bijwerkingen te accepteren en positief door te gaan.
En ja ik ben op de goede weg. Ik kreeg zoveel toegereikt waar ik mee aan het werk ben gegaan. Ook de literatuurlijst is top.
In onze gezellige, oprechte groep werd veel gebabbeld, gelachen en ja gehuild maar dat was loslaten, toegeven en helen.
Mijn omgeving schrikt soms van mij. Ik durf NEEN zeggen of dat past me nu niet. Mijn vertrouwen gaat vooruit maar daar ben ik nog niet helemaal. Stapje voor stapje komt ook dit nog goed.
Ik zeg nog alle dagen: ik hou van mezelf en ik waardeer mezelf, ik ben waardevol.
DANKUWEL Gerlinde en succes met uw nieuwe uitdaging.

Anita

We kunnen onze dromen realiseren

De Open Heart Training heeft me doen inzien dat we ons eigen leven creëren en dat we gewoon kunnen creëren wat we willen. We moeten enkel de click maken en het ons herinneren :-) Het is moeilijk na al die jaren om daar in te kunnen geloven, maar ik geloof het en probeer elke dag een nieuw stuk realiteit in mijn leven te creëren. Ik ben assertiever en duidelijker, al is het dat het soms even tijd neemt, 
maar ik ben er bewust van en bekijk alles met een andere blik. Langzaam maar zeker ben ik ervan overtuigd dat mijn droom mijn realiteit gaat kunnen worden, en dat alles loopt zoals het moet :-) Bedankt hiervoor !

Véronique

1601362_10152706361588684_2935959583066845843_n%5B1%5D.jpgOHT heeft me doen beseffen dat we alles zélf in handen hebben

Voor mij was het een deelname aan een cursus buiten m'n comfort zone in een zeer woelige periode op privé vlak.
De Open Heart Training heeft me geholpen om een heel stuk zelfbewuster te zijn/worden en te beseffen dat we alles in eigen handen hebben. We het recht hebben op onze eigen keuzes en vooroordelen & aangeleerde patronen niet de leidraad hoeven te zijn.
De training heeft me aangezet de zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken. Hier ga ik verder mee aan de slag.
Voorts heb ik zeer aangename mensen leren kennen.

Ronny

De training heeft mij de waarde en het gevoel gegeven dat ik trots mag zijn op de persoon die ik ben

Ik ben met een doelbewuste keuze aan de training begonnen. Ik wou nog verder en dieper werken aan de wegen die ik al bewandelde om dichter bij mezelf te komen.
De training gaat stapsgewijs en dat gaf me de kans om rustig alles op te bouwen, de keuze kwam volledig van mezelf en dat bevorderde ook mijn groei. De aandacht voor elkaar in de groep vergrote het warmtegevoel. Ik heb hierdoor heel wat stappen gezet in de richting van mezelf, er is een deur opengegaan en de kamer werd gevuld met liefde en warmte. Die liefde en warmte komt volledig uit mezelf en dat is voor mij een zeer belangrijk leerproces geweest, Ik weet dat ik nog stappen zal zetten en ik zal steeds OHT als leidraad gebruiken omdat die voor mij een stevige basis gelegd heeft voor het houden van mezelf. De handvatten in de cursus geven mij een stevige basis om de zorg voor mezelf en mijn eigenwaarde te vergroten. Tijdens de verschillende weken voelde ik echt dat ik stappen aan het zetten was en kon deze ook bewust in mijn dagelijks leven inweven. OHT heeft mij de waarde en gevoel gegeven dat ik trots mag zijn op de persoon die ik ben. Ik mag van mezelf houden en dat maakt me warm en blij vanbinnen. Ik hou van mezelf.

Ingrid F.

Het is onwaarschijnlijk hoe veel ik bijgeleerd heb dit jaar en gegroeid ben

Het is onwaarschijnlijk hoe veel ik bijgeleerd heb dit jaar en gegroeid ben. 

Ik ben niet meer wie ik was een jaar terug. En ook zo blij dat ik zo veranderd ben, sterker ben, groter ben, gelukkiger ben....

Er is wel nog een lange weg te gaan. Nog zo veel om bij te leren.

Het mooiste ervan is dat ik 2019 positief in stap, en met een groter doel in zicht het jaar ga beginnen. Al de kleine onnozelheden en onnodige dingetjes laat ik los, en ik kijk vooruit.. 

Zo veel dingen die schuiven en bewegen als een schaakspel nu, het ene vervangt het andere, ruimt iets hier op, lost weer iets daar op, een deur die daar open gaat, een die daar weer sluit en alles vloeit gewoon in elkaar..... 

Ik moet veel rust momentjes nemen met mijn gezondheid, en neem ook nu tijd voor mij zelf. Belangrijk. Ik werk aan mezelf, en blijf eerlijk tegen mezelf, en wil het goed doen deze keer... 

De dagen zijn niet allemaal rooskleurig, maar er vormt wel een nieuw patroon in mijn leven.

Waarvan ik U dankbaar ben.

Jordi


Door de Open Heart Training kijk je met andere ogen naar jezelf en naar de wereld om je heen

De Open Heart Training heeft mij zicht op mezelf gegeven en dat is precies wat ik er wilde vinden. Daar kan ik mee verder.
Gerlinde reikt je verschillende handvaten aan om je hierin bij te staan. Haar cursus is samengesteld uit vele boeken en uit de vele trainingen die ze zelf volgde en uit haar eigen ervaringen. De oefeningen in deze cursus brengen je dichter bij jezelf. Ze nodigen je uit om diep in jezelf te gaan en daar jouw eigen antwoorden te vinden. Door haar oefeningen te maken, kijk je met andere ogen naar jezelf en naar de wereld om je heen. Het is een soort bewustwordingsreis die je maakt.
Gerlinde is een persoon met een groot hart en ze is oprecht geïnteresseerd in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Door het samenwerken in de groep voel je je nog eens extra ondersteund. Ik kan het iedereen aanraden.

Inrid, 57 jaar

Ik leerde mijn werkelijke Zelf te kennen

In de loop van de Open Heart Training werd ik me meer en meer bewust van wie ik in werkelijkheid ben. Ik leerde mijn werkelijke Zelf kennen en leerde van mezelf te houden.
Ik leerde luisteren naar mijn hart en vond de moed om te doen wat mijn hart me ingeeft.

Ik ontdekte dat het hele universum in mij zit en dat ik in staat ben om mijn eigen wereld te creëren. We zijn een meester van ons eigen leven.

Van harte dank je wel Gerlinde voor de warme vriendschap, liefdevolle begeleiding en zoveel meer.
Het volgen van de Open Heart Training is een prachtig waardevol cadeau dat ik aan mezelf heb gegeven.

Ria, 64 jaar

Je bent ALTIJD op de goede weg, ook NU

Ik ben jou zeer dankbaar, Gerlinde!

Je hebt met de training en vooral de passie waarmee je deze geeft iets heel moois in handen. 
Tijdens ons eerste gesprek merkte ik meteen dat wat je vertelde ook echt van jou is. Dat gaf mij vertrouwen en heeft mij uiteindelijk doen besluiten de training te gaan volgen. 

Ik heb veel geleerd van de training. Mijn volgende getuigenis is daar een mooie samenvatting van. In de aankomende tijd voel ik me gesteund door de inspiratie die ik heb opgedaan tijdens de mooie dinsdagochtend-bijeenkomsten in Brasschaat.  

Ik zou kunnen schrijven dat wanneer je dit leest je op de goede weg bent omdat deze tekst op de Open Heart website staat, je nu dus ook op de website bent, en dus geïnteresseerd bent in de training. Maar één van de belangrijke dingen die ik heb geleerd tijdens de training is dat iedereen vanaf zijn geboorte al op de goede weg is en hier tot het einde altijd op blijft. 

Nu denk je wellicht dat dit niet voor jou geldt. Dat kan komen omdat je in het verleden dingen hebt meegemaakt, je nu in een negatieve situatie zit of dit door onverklaarbare reden gewoon niet zo aanvoelt op dit moment. Maar toch is het zo. Je bent altijd op de goede weg, ook nu. Ongeacht wat er ook gebeurd is, wat er zich nu afspeelt of in de toekomst nog gaat gebeuren. 

Je moet dit alleen gaan inzien en ervaren. Vóór de training zou ik hebben gezegd dat dit niet mogelijk is. Maar het blijkt wel mogelijk te zijn, je moet er alleen wel bewust voor kiezen en je ervoor openstellen.

Maar om dit te kunnen doen had ik inzichten nodig. De training heeft mij deze inzichten gegeven door mij zowel naar binnen (mijzelf) als naar buiten (mijn omgeving) te laten kijken en te duiden wat ik daar zag. Daarbij was het niet alleen een kwestie van weten en bewust worden maar vooral van doorleven. De training reikt je hier allerlei informatie en instrumenten voor aan. Als mooie bijkomstigheid kreeg ik ook veel inspiratie en steun van mijn medecursisten.

Zoals ik al zei was de bewustwording van dat iedereen op de goede weg zit één van de belangrijke dingen die ik heb geleerd. Er is nog veel meer en misschien leer jij weer iets wat je nog belangrijker vind maar ik heb er voor gekozen om juist deze les eruit te lichten omdat dit voor mij niet alleen één van de belangrijke lessen was maar ook dé belangrijkste. 

Wetende op dat ik op de goede weg zit, daar altijd op heb gezeten en daar altijd op zal blijven stelt mij in staat meer op mijn gevoel te vertrouwen, het leven te nemen zoals het komt en er het maximale uit te halen.

Ik kan nog 10 A4’tjes volschrijven over hoe dit allemaal tot stand is gekomen maar dit moet je zelf maar ervaren. Ik kan wel een klein tipje van de sluier oplichten; het komt allemaal vanuit 1 plek, en deze plek is niet het hoofd.

Robert - 30 jaar

Voor mij was Open Heart Travel een "wedergeboorte"

M stuurde me deze mooie mail na Open Heart Travel 2018 :

Beste Gerlinde,
                         DANK   ......  aan jou ......
                                               en de Vier COACHES .......

Jullie hebben de grote poort voor mijn hart gezien en met vereende krachten het slot geopend. 

Clarissa heeft reeds de eerste halve dag een grote steen voor die poort verbrijzeld, waarvan ik zelf het bestaan vergeten was. Zo werd de deur op een kier gezet; zodat het zonlicht met haar warmte zachtjes naar binnen sloop. 

Jij Gerlinde, waart de kracht-"bron" die de weg toonde waarop ik voetje voor voetje naar een verre horizon keek.
Door de liefdevolle , onvermoeide coaches durfde ik mij op het pad begeven.
De tocht was boeiend, de steun van "alle" aanwezigen gaf me kracht om door te gaan. 

Ilse leerde me,  met oneindig groot geduld  ,de wijze om verbindend te  communiceren.
Het duurde nog dagen voor ik alles begreep. 

Van Hilde kreeg ik de "stenen-kracht" ; zelf kocht ik twee dagen voor ons vertrek de steen van "wedergeboorte ".
Hilde was het die mij overtuigde om mee te gaan en beloofde  mij " die  wedergeboorte " ! !  ! .....Ze heeft gelijk........

Het heerlijk " lachen " ,  het vele   " zingen " ,  dankzij het warme liefdevolle begrip van Liselotte, waren gestrooide parels doorheen de week.

De zuiveringen van Clarissa maakten mij vrij.

De warme oprechte vriendschappen deden me groeien.

Dank aan allen, maar in het bijzonder aan jou ,  "GERLINDE" de bron van dit gebeuren.    

DANK U  ,    DANK U,   DANK U , 

M

Ik voel nu dat ik echt leef

Deze mail kreeg ik op 1 januari 2018 van Vincent die ik in de loop van 2017 had begeleid om keuzes te maken ivm zijn loopbaan :

Hey Gerlinde,

Gelukkig Nieuwjaar!!
Ik herinner me dat ik een jaar geleden een andere persoon was. Moeilijk in te beelden wat er allemaal in een jaar kan gebeuren.
Ik kan zeggen dat het fantastisch voelt om m’n eigen beslissingen te nemen en zelf te bepalen waar ik naartoe wil. Ik herken mezelf.
Momenteel ben ik in ..., in het centrum van het Noordelijke eiland van NZ.
Het leven bevalt me hier, ik heb uitdagingen maar ook rust en het voelt heel intens.
Sinds enkele maanden werk ik bij.... Ik leer elke dag en het is nu al een ongelooflijke ervaring. 
Ik heb ideeën voor de toekomst maar leef vooral van dag tot dag en probeer te genieten van de momenten die ik beleef.
De emoties komen van zelf en ik neem ze zoals ze komen. En dat maakt het allemaal intenser en dan voel ik dat ik echt leef.
Het alsof ik frisse lucht inadem en in beweging blijf. Dat maakt me gelukkig!

Hierbij wil je nog eens bedanken voor je hulp. Ik ga niet beweren dat ik nu m’n doel bereikt heb, het is tenslotte een weg die we afleggen. Het voelt goed om aan het stuur te zitten.

Groeten,

Vincent

"Ik durf mezelf te zijn."

De dag dat ik Gerlinde ontmoette ben ik een andere wereld binnen gestapt en ik wil nooit meer terug naar de vorige.
Nu durf ik stappen te zetten.
Ik durf mezelf te zijn.
Nu zal ik steeds mijn hart volgen.
Ik heb keuzes leren maken.
Nu ga ik mee met de stroom en laat alle begrip los.
Ik heb leren loslaten.
Ik heb mijn weerstand overwonnen.
Ik heb geleerd wat 'houden van' werkelijk betekent.
Nu begrijp ik mezelf en anderen beter.
Ik heb leren 'luisteren'.
Ik heb geleerd dat ik niet de enige ben met issues.
Ik weet nu hoe waardevol ik ben en twijfel niet meer aan mezelf.
Ik heb vele warme mensen leren kennen.
MAAR er zijn ook veel tranen gestroomd want voor een weelderige groei moet er wel wat mest aangesleept worden.

Hilde, 56 jaar

TERUG NAAR BLOG


"Telkens ik bij haar buiten kwam voelde ik me geïnspireerd..."

Ik heb bij Gerlinde de Open Heart Training gevolgd en zou het echt iedereen aanraden! Gerlinde heeft me terug doen geloven in mezelf en mijn eigen kwaliteiten en heeft me ook geholpen in te zien dat alles mogelijk is als je er maar in gelooft. De groepslessen zijn ook super gezellig en werken geruststellend aangezien je gaat inzien dat veel mensen met dezelfde vragen/problemen zitten. Tot slot straalt Gerlinde een enorme positiviteit uit die echt aanstekelijk werkt: telkens ik bij haar buiten kwam voelde ik me geïnspireerd en vol positieve energie, gewoon een zalig gevoel. Dank je wel, Gerlinde!                           

Carlien, 30 jaar