Volg je hart want dat klopt

Op het eerste zicht zal je misschien zeggen 'ah ja, natuurlijk! Je kan toch niet anders?'
Maar weet je ook waar je hart naartoe wil zodat jij het kan volgen?

Onlangs hoorde ik iemand zeggen:
"het hart is een magnetisch veld dat aantrekt wat er zich in afspeelt".
Hoe meer je je hart opent en hoe meer je je verdiept in je hart, hoe meer mensen en situaties je aantrekt in je leven die resoneren met je hartsverlangens en die passen bij je levensdoel.
De moeite dus om eens bij stil te staan.

Voor mij begon alles met het ontwikkelen van Zelfliefde
Vroeger had ik een sterke automatische piloot die altijd maar 'bezig' was en eigenlijk zelden de rust voelde waarnaar ik op zoek was. Integendeel zelfs, hoe meer ik deed, hoe onrustiger ik werd. Ik liet mijn leven bepalen door anderen, door mijn agenda, mijn planning, mijn plichtsbesef, mijn schuldgevoelens, mijn onvervulde behoeften om erbij te horen, erkenning en waardering te krijgen... En ikzelf bleef naar mijn gevoel altijd in de kou staan. Het was alsof er een wortel voor een ezel werd voorgehouden die steeds maar verder en verder werd getrokken. Heel vermoeiend én frustrerend!

Tot ik een sabbatjaar nam (2013) en letterlijk tegen mezelf zei
"En nu is het aan mij"

Stapje bij stapje, dag per dag, uur per uur, vroeg ik me af:
Wat wil IK?
Waar heb IK zin in?
Waar heb IK de energie voor?
Wat maakt MIJ blij?
En hoe kan ik daar ZELF voor zorgen?

Stilaan begon mijn aandacht zich te verleggen van mijn buitenwereld naar mijn binnenwereld.
Ik begon met mezélf te respecteren ipv respect te verlangen van anderen.
Ik begon met mezélf te waarderen ipv waardering te verwachten van anderen.
Ik begon met mezélf graag te zien ipv mijn best te doen zodat anderen mij graag zouden zien.
Ik ontdekte dat de liefde, de vrede en de vreugde in mezelf oneindig, onuitputtelijk en overvloedig aanwezig zijn en een eeuwige waarde hebben.

Eens je dàt ontdekt hebt, is dit onomkeerbaar en neem je het de rest van je leven mee.
Als je naar binnen gaat in jouw leven, als je je bewust wordt van je eigen leven, van de kracht van je eigen leven, verander je op een vrijwel radicale manier.

Denk niet dat je op enkele weken tijd je hele leven kan veranderen.
Toen ik tijdens mijn transitiejaar tegen mijn eigen ongeduld begon aan te lopen zei iemand tegen me 'ja maar, Gerlinde, jij denkt dat je een roeibootje hebt om te keren maar het gaat hier om een groot vrachtschip op volle zee dat jij de andere richting hebt aan te sturen'.

Toen begreep ik dat ik geduld moest hebben met mezelf. De affirmatie 'er is tijd genoeg' heeft me meermaals geholpen om me in mijn hart te houden en in vertrouwen te wachten tot het duidelijk was wanneer ik in actie kon komen vanuit ZIJN.

En zo is, vanuit de intentie om verbinding te maken met mezelf, met geduld, vertrouwen, geloof en heel veel liefde Open Heart Training door mij ontstaan. Omdat ik mijn hart opende en telkens weer ontvang wat door mij vorm kan krijgen zodat ik het kan delen met anderen.

Zo heeft iedereen iets waardevols uit zichzelf aan de wereld te bieden zonder zichzelf op te offeren.
Jouw potentieel zit al klaar om ont-dekt te worden. Ont-wikkel je Zelfliefde en jouw potentieel ontvouwt zich vanzelf en actie en uitvoeren van je ideeën volgen onvermijdelijk en automatisch.

Alle fases die ik doorliep (ik ben nog steeds bezig hoor!) in dit proces met als rode draad 'Zelfliefde' en als resultaat 'Aantrekkingskracht' legde ik vast in een training van 10 weken.
Uit eigen ervaring geef ik je handvaten, aandachtspunten, reflecties, voorbeelden, oefeningen...en heel veel aanmoediging om je op het spoor van het hart te zetten.
Eens je die keuze hebt gemaakt, kom je automatisch uit bij jouw bestemming. In de kern en de kracht en zachtheid van je eigen wezen. Een ontmoeting met je ziel, een ontmoeting met de waarheid van jouw leven, met die kern die maakt dat je begrijpt wie je werkelijk bent.