Door de Open Heart Training kijk je met andere ogen naar jezelf en naar de wereld om je heen

De Open Heart Training heeft mij zicht op mezelf gegeven en dat is precies wat ik er wilde vinden. Daar kan ik mee verder.
Gerlinde reikt je verschillende handvaten aan om je hierin bij te staan. Haar cursus is samengesteld uit vele boeken en uit de vele trainingen die ze zelf volgde en uit haar eigen ervaringen. De oefeningen in deze cursus brengen je dichter bij jezelf. Ze nodigen je uit om diep in jezelf te gaan en daar jouw eigen antwoorden te vinden. Door haar oefeningen te maken, kijk je met andere ogen naar jezelf en naar de wereld om je heen. Het is een soort bewustwordingsreis die je maakt.
Gerlinde is een persoon met een groot hart en ze is oprecht geïnteresseerd in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Door het samenwerken in de groep voel je je nog eens extra ondersteund. Ik kan het iedereen aanraden.

Inrid, 57 jaar

Ik leerde mijn werkelijke Zelf te kennen

In de loop van de Open Heart Training werd ik me meer en meer bewust van wie ik in werkelijkheid ben. Ik leerde mijn werkelijke Zelf kennen en leerde van mezelf te houden.
Ik leerde luisteren naar mijn hart en vond de moed om te doen wat mijn hart me ingeeft.

Ik ontdekte dat het hele universum in mij zit en dat ik in staat ben om mijn eigen wereld te creëren. We zijn een meester van ons eigen leven.

Van harte dank je wel Gerlinde voor de warme vriendschap, liefdevolle begeleiding en zoveel meer.
Het volgen van de Open Heart Training is een prachtig waardevol cadeau dat ik aan mezelf heb gegeven.

Ria, 64 jaar

Je bent ALTIJD op de goede weg, ook NU

Ik ben jou zeer dankbaar, Gerlinde!

Je hebt met de training en vooral de passie waarmee je deze geeft iets heel moois in handen. 
Tijdens ons eerste gesprek merkte ik meteen dat wat je vertelde ook echt van jou is. Dat gaf mij vertrouwen en heeft mij uiteindelijk doen besluiten de training te gaan volgen. 

Ik heb veel geleerd van de training. Mijn volgende getuigenis is daar een mooie samenvatting van. In de aankomende tijd voel ik me gesteund door de inspiratie die ik heb opgedaan tijdens de mooie dinsdagochtend-bijeenkomsten in Brasschaat.  

Ik zou kunnen schrijven dat wanneer je dit leest je op de goede weg bent omdat deze tekst op de Open Heart website staat, je nu dus ook op de website bent, en dus geïnteresseerd bent in de training. Maar één van de belangrijke dingen die ik heb geleerd tijdens de training is dat iedereen vanaf zijn geboorte al op de goede weg is en hier tot het einde altijd op blijft. 

Nu denk je wellicht dat dit niet voor jou geldt. Dat kan komen omdat je in het verleden dingen hebt meegemaakt, je nu in een negatieve situatie zit of dit door onverklaarbare reden gewoon niet zo aanvoelt op dit moment. Maar toch is het zo. Je bent altijd op de goede weg, ook nu. Ongeacht wat er ook gebeurd is, wat er zich nu afspeelt of in de toekomst nog gaat gebeuren. 

Je moet dit alleen gaan inzien en ervaren. Vóór de training zou ik hebben gezegd dat dit niet mogelijk is. Maar het blijkt wel mogelijk te zijn, je moet er alleen wel bewust voor kiezen en je ervoor openstellen.

Maar om dit te kunnen doen had ik inzichten nodig. De training heeft mij deze inzichten gegeven door mij zowel naar binnen (mijzelf) als naar buiten (mijn omgeving) te laten kijken en te duiden wat ik daar zag. Daarbij was het niet alleen een kwestie van weten en bewust worden maar vooral van doorleven. De training reikt je hier allerlei informatie en instrumenten voor aan. Als mooie bijkomstigheid kreeg ik ook veel inspiratie en steun van mijn medecursisten.

Zoals ik al zei was de bewustwording van dat iedereen op de goede weg zit één van de belangrijke dingen die ik heb geleerd. Er is nog veel meer en misschien leer jij weer iets wat je nog belangrijker vind maar ik heb er voor gekozen om juist deze les eruit te lichten omdat dit voor mij niet alleen één van de belangrijke lessen was maar ook dé belangrijkste. 

Wetende op dat ik op de goede weg zit, daar altijd op heb gezeten en daar altijd op zal blijven stelt mij in staat meer op mijn gevoel te vertrouwen, het leven te nemen zoals het komt en er het maximale uit te halen.

Ik kan nog 10 A4’tjes volschrijven over hoe dit allemaal tot stand is gekomen maar dit moet je zelf maar ervaren. Ik kan wel een klein tipje van de sluier oplichten; het komt allemaal vanuit 1 plek, en deze plek is niet het hoofd.

Robert - 30 jaar

Voor mij was Open Heart Travel een "wedergeboorte"

M stuurde me deze mooie mail na Open Heart Travel 2018 :

Beste Gerlinde,
                         DANK   ......  aan jou ......
                                               en de Vier COACHES .......

Jullie hebben de grote poort voor mijn hart gezien en met vereende krachten het slot geopend. 

Clarissa heeft reeds de eerste halve dag een grote steen voor die poort verbrijzeld, waarvan ik zelf het bestaan vergeten was. Zo werd de deur op een kier gezet; zodat het zonlicht met haar warmte zachtjes naar binnen sloop. 

Jij Gerlinde, waart de kracht-"bron" die de weg toonde waarop ik voetje voor voetje naar een verre horizon keek.
Door de liefdevolle , onvermoeide coaches durfde ik mij op het pad begeven.
De tocht was boeiend, de steun van "alle" aanwezigen gaf me kracht om door te gaan. 

Ilse leerde me,  met oneindig groot geduld  ,de wijze om verbindend te  communiceren.
Het duurde nog dagen voor ik alles begreep. 

Van Hilde kreeg ik de "stenen-kracht" ; zelf kocht ik twee dagen voor ons vertrek de steen van "wedergeboorte ".
Hilde was het die mij overtuigde om mee te gaan en beloofde  mij " die  wedergeboorte " ! !  ! .....Ze heeft gelijk........

Het heerlijk " lachen " ,  het vele   " zingen " ,  dankzij het warme liefdevolle begrip van Liselotte, waren gestrooide parels doorheen de week.

De zuiveringen van Clarissa maakten mij vrij.

De warme oprechte vriendschappen deden me groeien.

Dank aan allen, maar in het bijzonder aan jou ,  "GERLINDE" de bron van dit gebeuren.    

DANK U  ,    DANK U,   DANK U , 

M

Ik voel nu dat ik echt leef

Deze mail kreeg ik op 1 januari 2018 van Vincent die ik in de loop van 2017 had begeleid om keuzes te maken ivm zijn loopbaan :

Hey Gerlinde,

Gelukkig Nieuwjaar!!
Ik herinner me dat ik een jaar geleden een andere persoon was. Moeilijk in te beelden wat er allemaal in een jaar kan gebeuren.
Ik kan zeggen dat het fantastisch voelt om m’n eigen beslissingen te nemen en zelf te bepalen waar ik naartoe wil. Ik herken mezelf.
Momenteel ben ik in ..., in het centrum van het Noordelijke eiland van NZ.
Het leven bevalt me hier, ik heb uitdagingen maar ook rust en het voelt heel intens.
Sinds enkele maanden werk ik bij.... Ik leer elke dag en het is nu al een ongelooflijke ervaring. 
Ik heb ideeën voor de toekomst maar leef vooral van dag tot dag en probeer te genieten van de momenten die ik beleef.
De emoties komen van zelf en ik neem ze zoals ze komen. En dat maakt het allemaal intenser en dan voel ik dat ik echt leef.
Het alsof ik frisse lucht inadem en in beweging blijf. Dat maakt me gelukkig!

Hierbij wil je nog eens bedanken voor je hulp. Ik ga niet beweren dat ik nu m’n doel bereikt heb, het is tenslotte een weg die we afleggen. Het voelt goed om aan het stuur te zitten.

Groeten,

Vincent

"Ik durf mezelf te zijn."

De dag dat ik Gerlinde ontmoette ben ik een andere wereld binnen gestapt en ik wil nooit meer terug naar de vorige.
Nu durf ik stappen te zetten.
Ik durf mezelf te zijn.
Nu zal ik steeds mijn hart volgen.
Ik heb keuzes leren maken.
Nu ga ik mee met de stroom en laat alle begrip los.
Ik heb leren loslaten.
Ik heb mijn weerstand overwonnen.
Ik heb geleerd wat 'houden van' werkelijk betekent.
Nu begrijp ik mezelf en anderen beter.
Ik heb leren 'luisteren'.
Ik heb geleerd dat ik niet de enige ben met issues.
Ik weet nu hoe waardevol ik ben en twijfel niet meer aan mezelf.
Ik heb vele warme mensen leren kennen.
MAAR er zijn ook veel tranen gestroomd want voor een weelderige groei moet er wel wat mest aangesleept worden.

Hilde, 56 jaar

TERUG NAAR BLOG


"Telkens ik bij haar buiten kwam voelde ik me geïnspireerd..."

Ik heb bij Gerlinde de Open Heart Training gevolgd en zou het echt iedereen aanraden! Gerlinde heeft me terug doen geloven in mezelf en mijn eigen kwaliteiten en heeft me ook geholpen in te zien dat alles mogelijk is als je er maar in gelooft. De groepslessen zijn ook super gezellig en werken geruststellend aangezien je gaat inzien dat veel mensen met dezelfde vragen/problemen zitten. Tot slot straalt Gerlinde een enorme positiviteit uit die echt aanstekelijk werkt: telkens ik bij haar buiten kwam voelde ik me geïnspireerd en vol positieve energie, gewoon een zalig gevoel. Dank je wel, Gerlinde!                           

Carlien, 30 jaar


"Ik leerde dankzij de Open Heart Training weer om liefde in mezelf te vinden."

Ik leerde dankzij de Open Heart Training weer om liefde in mezelf te vinden en dat je liefde zo weer naar anderen kan sturen. Van zodra je weer gaat leven vanuit je hart, verwarm, inspireer en motiveer je de mensen om je heen. Eens je je aan dit proces overgeeft, wil je nooit meer terug, ook al moet je hiervoor door al je pijn en angst heen... Wat je terug krijgt is zo mooi en licht en al dat wat je verdient <3 

Anoniem


"Op zich deed ik mijn job wel graag..."

Omdat ik maanden geleden met vele twijfels zat over mijn job, besloot ik me te laten begeleiden door loopbaanbegeleider Gerlinde Cooymans van Open Heart Training. Ik werkte part-time in een bloemenzaak en in bijberoep had ik een eigen bloemenatelier. Op zich deed ik mijn job wel graag maar er waren vele factoren die speelden waardoor ik mijn focus verloor en ik geen enkele duidelijkheid voor de toekomst had. Naar mijn gevoel was ik maar aan het werk, zonder planning, zonder visie, en verloor ik mezelf vaak in afspraken waar ik mezelf op de laatste plaats zette.

Na een info-avond bij Gerlinde over loopbaanbegeleiding voelde ik me meteen aangesproken door haar omdat haar eigen levensverhaal en evolutie volledig klopt met de passie waarmee ze haar klanten begeleidt. Op enkele weken heb ik  'mijn loopbaantraject' bij Gerlinde doorlopen en na elke afspraak heb ik kleine stapjes genomen. Gerlinde heeft me telkens op een hartelijke, spontane en geloofwaardige manier aangemoedigd om mijn hart te volgen en me duidelijk gemaakt dat dit de enige weg is om gelukkig te zijn. Haar geloof in mij heeft me terug in mezelf doen geloven. Zij heeft mij vanaf het eerste moment 100% het gevoel gegeven dat zij persoonlijk betrokken is met mijn evolutie en tot op de dag van vandaag is dat nog zo. Vandaag heb ik haar gebeld met het fantastische nieuws dat ik 1/2 oktober '16 mijn eigen bloemenzaak ga openen. Ik start gewoon MIJN EIGEN ZAAK! Ik vind het allemaal heel spannend om aan dit mooie avontuur te beginnen en ben natuurlijk soms ook bang en onzeker maar ik ben vooral heel trots en dankbaar en ik voel me zo goed omdat ik weet dat dit is waar ik steeds van gedroomd heb. Mijn droom wordt werkelijkheid nu.

De slogan van Open Heart Training 'Leef met je hart en alles klopt in je leven' kan ik helemaal beamen! Kies voor wat je graag doet en wat je vreugde geeft, daar word je zelf en heel je omgeving beter van! <3

Babette, 46 jaar


"In de trainingen kregen ook persoonlijke probleempjes en gevoeligheden aandacht in de groep."

Ik heb jou op een bijzonder manier voor een advies leren kennen. Na deze kennismaking en advisering, had ik al snel bedacht om bij jou een Open Heart Training te volgen. Was soms lastig in de praktijk vanuit Nederland de rit naar Brasschaat. Na elke sessie reed ik altijd weer positief opgeladen huiswaarts. In de training interessante mensen ontmoet, waarmee het zeker klikte en een warme gevoelige wederzijdse band ontstond. In de trainingen kregen ook persoonlijke probleempjes en gevoeligheden aandacht in de groep. Op een bijzondere warme begripvolle manier werd dit door jou begeleid, aangemoedigd en gestimuleerd om mogelijke oplossingen te creëren.

Gerlinde, je bent een warme, meelevende persoonlijkheid met veel levenservaring die je ook durft te delen met de groep. Dus! een aanbeveling voor jouw Open Heart Training roep ik : DOEN!! Zal je zeker geen spijt van krijgen.

Henk, 73 jaar


"Onze reis naar Portugal was TOP"

Ik heb zonder enige verwachting aan de Open Heart Training deelgenomen en vond dit een fantastische ervaring. Jouw enthousiasme en betrokkenheid laat niemand onberoerd en het doet wel iets met je. Elke stap is boeiend en om dit ook samen met andere te mogen beleven is heel fijn. Onze reis naar Portugal was TOP, ik heb nog nooit zo'n leuke groepsreis beleefd. Bedankt voor je vriendschap, warmte en inspiratie.

Our world can rely on you for your listening heart wich,
like the rock, remains steadfast in the stream of conflicting
opinions and sensitivities.

Edda, 51 jaar


"De Open Heart Training heeft me vooral geholpen de persoon terug te vinden die ik kwijt was, nl. mezelf."

De Open Heart Training heeft me vooral geholpen de persoon terug te vinden die ik kwijt was, nl. mezelf. Gerlinde biedt een luisterend  oor, jarenlange ervaring en diverse handvaten (stappen) die je tot bepaalde inzichten brengen. Vaak confronterend… maar daarom niet minder efficiënt. Ik leerde vooral mezelf beter kennen en wat nog belangrijker is… van mezelf houden… Elke verandering begint vanuit jezelf, vanuit je hart en dat kan ik vandaag na het volgen van de Open Heart Training alleen maar beamen.

Wally, 56 jaar


"De dagelijkse training was heel zinvol en werd met passie en liefde gebracht."

Mezelf mogen en kunnen zijn is voor mij toch wel een redelijk thema in mijn leven. Daarom vond ik het heerlijk de Open Heart Travel in Portugal te mogen en kunnen beleven. Het ganse plaatje klopte, een mooie rustige omgeving, heel liefdevolle warme mensen en de veiligheid die in gans de groep voelbaar was.

De dagelijkse training was heel zinvol en werd met passie en liefde gebracht. Wat mij heel sterk is bijgebleven "van de zovele waardevolle thema's", is het mogen her-beleven van de basisbehoeften die ik zo lang genegeerd had, zodat ik niet meer wist dat ik er recht op had. De thema's 'er mogen zijn' en 'mijn plaats innemen' hebben mijn eigenwaarde een enorme boost gegeven.

Na de Open Heart Travel heb ik zowel in mijn privé-leven als in mijn werkomgeving een aantal constructieve veranderingen aangebracht waarop ik nu verder bouw. Het was een ware zegen om samen met zo'n fijne liefdevolle mensen te mogen groeien. Dankjewel, Gerlinde, je bent een pracht van een vrouw!

Ingrid, ergens vooraan in de 40


"Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest!!!"

Soms is het vertrouwen in jezelf zo ver weg dat het noodzakelijk is dat er tijdelijk iemand naast je staat die gelooft in jou en ervoor zorgt dat je geleidelijk aan het vertrouwen in jezelf terug vindt. Hiervan getuigt Tahnee - 27 jaar - die in mei bij mij kwam met een zware burn-out. Haar job als auditer bij een groot internationaal bedrijf had haar helemaal uitgeput en opgeslorpt waardoor ze niet meer wist wat ze zelf wou. Ik heb haar aangemoedigd om zichzelf de rust te gunnen die ze nodig had en om met kleine stapjes te gaan voor wat goed aanvoelt voor haar. Zij besloot om enkele weken naar Zuid-Afrika te gaan om zich in te zetten als vrijwilliger in een organisatie en tegelijkertijd had ze gesolliciteerd voor een job in Australië.
Vandaag kreeg ik van haar een bijzonder bericht vanuit Zuid-Afrika :

'Hi Gerlinde, ik heb een leuk nieuwtje dat ik graag met je wil delen! Gisteren heb ik bevestiging gekregen dat ik de job in Australië heb! Ik wilde je bedanken om altijd in mij te blijven geloven, zonder jou had ik hier nooit gestaan. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest!!!'

Tahnee, 28 jaar


"Awareness kindly lifted me"

Open Heart Training
Is about feeling and reaching
Is about learning and teaching

I arrived and it was dark
Softly and gentle It opened my heart
and gave my life a bright new start

Awareness kindly lifted me
What I before could not see
What I thought I could not be

My consciousness grows
My energy flows
My head humbly bows

And now, in the depth of my heart I know
It is all a beautiful and natural flow
And above all it is me who allows myself to grow

All my love to Gerlinde
For being here
For being so near...

Sylvie, 48 jaar


"Bedankt voor jouw geloof in mijn kunnen."

Dat geeft kracht, dat zorgt voor zelfvertrouwen. De vlotheid waarmee je ‘connectie’ maakt, getuigt van zeer veel levens- en werkervaring. Je schakelt wanneer ik schakel. Eindelijk het gevoel dat ik begrepen word, eindelijk het gevoel dat ik mezelf begrijp. Geen enkel woord dat je spreekt, is ingestudeerd. Elk woord komt vanuit je hart, vanuit je ziel, als was je een orakel. Het is de passie waarmee je mensen helpt, het is de positieve energie die je meebrengt, uitstraalt, achterlaat. Je geeft hoop, stelt gerust. Na elk gesprek bij jou, heb ik stappen gezet.

Mijn leven is zo mooi veranderd sinds alle inzichten die je met mij gedeeld hebt. De troost die je hebt geschonken, de levensliefde die je hebt gedeeld, de waarde van dankbaarheid en loslaten…

Zoveel dingen die we samen gedeeld hebben, hebben mij dichter bij mezelf gebracht. Ik zie klaarder, ik heb de moed en de overtuiging om mijn weg in verwondering en bewondering verder te zetten."

An, 53 jaar


"Deze begeleiding heeft ervoor gezorgd dat ik er weer sta."

Hoe kwam ik hier terecht? Ik voelde me enorm gestresseerd ook al zag ik dat andere collega's helemaal die druk niet hadden. Ik sloot me af, ging steeds meer werken, geraakte echter geen stap sneller vooruit. Tijd die verloren ging en dat als je de 50 voorbij bent... Staat er een aankondiging van een info-avond in verband met 'loopbaanbegeleiding' in de krant. Ik neem contact op en ga volgende dag al eens luisteren. Wat er verteld wordt klinkt heel irrationeel maar mijn intuïtie zegt me me toch in te schrijven.

Bij het eerste gesprek reeds kreeg ik (schijnbaar kleine maar waardevolle) tips die mij bewust maakten hoe ik anders naar de situatie kon kijken en daardoor de situatie anders kan ervaren. Ik heb deze tips dadelijk toegepast en kijk nu eens waar ik sta! Mijn IK is terug. Vroeger zou ik gezegd hebben "Hoe ego om dat te zeggen!" maar het is zoals men zegt "Je kan maar goed voor een ander zorgen als je goed voor jezelf zorgt".

Ik leerde naar mezelf te kijken en mezelf terug graag te zien. De wereld te bekijken met je hart en niet steeds met je verstand. Niet alleen op mijn werk werpt dit zijn vruchten af maar ook in mijn privé-leven ervaar ik zeer positieve verschillen.

Op een zeer aangename manier begeleidt Gerlinde je naar het plaatsen van het probleem en ga je samen, vanuit liefde voor jezelf en voor de ander, naar een oplossing waar je je goed bij voelt. Het probleem wordt zeer ruim bekeken en de begeleiding gaat ervan uit dat de oplossing al in jezelf zit. Deze begeleiding heeft ervoor gezorgd dat ik er weer sta. IK ben er weer. Gerlinde, bedankt hiervoor.

Bea, 52 jaar