Je bent ALTIJD op de goede weg, ook NU

Ik ben jou zeer dankbaar, Gerlinde!

Je hebt met de training en vooral de passie waarmee je deze geeft iets heel moois in handen. 
Tijdens ons eerste gesprek merkte ik meteen dat wat je vertelde ook echt van jou is. Dat gaf mij vertrouwen en heeft mij uiteindelijk doen besluiten de training te gaan volgen. 

Ik heb veel geleerd van de training. Mijn volgende getuigenis is daar een mooie samenvatting van. In de aankomende tijd voel ik me gesteund door de inspiratie die ik heb opgedaan tijdens de mooie dinsdagochtend-bijeenkomsten in Brasschaat.  

Ik zou kunnen schrijven dat wanneer je dit leest je op de goede weg bent omdat deze tekst op de Open Heart website staat, je nu dus ook op de website bent, en dus geïnteresseerd bent in de training. Maar één van de belangrijke dingen die ik heb geleerd tijdens de training is dat iedereen vanaf zijn geboorte al op de goede weg is en hier tot het einde altijd op blijft. 

Nu denk je wellicht dat dit niet voor jou geldt. Dat kan komen omdat je in het verleden dingen hebt meegemaakt, je nu in een negatieve situatie zit of dit door onverklaarbare reden gewoon niet zo aanvoelt op dit moment. Maar toch is het zo. Je bent altijd op de goede weg, ook nu. Ongeacht wat er ook gebeurd is, wat er zich nu afspeelt of in de toekomst nog gaat gebeuren. 

Je moet dit alleen gaan inzien en ervaren. Vóór de training zou ik hebben gezegd dat dit niet mogelijk is. Maar het blijkt wel mogelijk te zijn, je moet er alleen wel bewust voor kiezen en je ervoor openstellen.

Maar om dit te kunnen doen had ik inzichten nodig. De training heeft mij deze inzichten gegeven door mij zowel naar binnen (mijzelf) als naar buiten (mijn omgeving) te laten kijken en te duiden wat ik daar zag. Daarbij was het niet alleen een kwestie van weten en bewust worden maar vooral van doorleven. De training reikt je hier allerlei informatie en instrumenten voor aan. Als mooie bijkomstigheid kreeg ik ook veel inspiratie en steun van mijn medecursisten.

Zoals ik al zei was de bewustwording van dat iedereen op de goede weg zit één van de belangrijke dingen die ik heb geleerd. Er is nog veel meer en misschien leer jij weer iets wat je nog belangrijker vind maar ik heb er voor gekozen om juist deze les eruit te lichten omdat dit voor mij niet alleen één van de belangrijke lessen was maar ook dé belangrijkste. 

Wetende op dat ik op de goede weg zit, daar altijd op heb gezeten en daar altijd op zal blijven stelt mij in staat meer op mijn gevoel te vertrouwen, het leven te nemen zoals het komt en er het maximale uit te halen.

Ik kan nog 10 A4’tjes volschrijven over hoe dit allemaal tot stand is gekomen maar dit moet je zelf maar ervaren. Ik kan wel een klein tipje van de sluier oplichten; het komt allemaal vanuit 1 plek, en deze plek is niet het hoofd.

Robert - 30 jaar