EEN HART ONDER DE RIEM

Vier jaar geleden maakte ik voor mezelf een gigantische shift in mijn loopbaan.
Ik keerde een carrière van 25 jaar als zakenvrouw in de hard-en softwarebranche de rug toe en 2 jaar later stond ik aan de onderste trede van de ladder van mijn nieuwe loopbaan : de loopbaan van mijn HART.
Sindsdien coach en train ik dagelijks mensen om hen aan te moedigen om te leven naar wat hun hart verlangt.

Ikzelf heb aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het vaak is om trouw te blijven aan de overtuigingen van mijn HART (dat gericht is op liefde en vertrouwen) in een wereld die gedomineerd wordt door het HOOFD (dat gericht is op controle en macht). Niet meer leven conform de normen van de buitenwereld maar leven conform de normen van je innerlijke wereld  voelt soms aan als zwemmen tegen de stroom in en het vraagt steeds opnieuw moed omdat je je kwetsbaar opstelt en kans maakt ‘er niet meer bij te horen’.

Bij een shift worden alle gebieden waar je hoofd nog de leiding neemt, flink door elkaar geschud. Als je kiest voor de weg van je HART,  wees dan bereid om je over te geven aan veranderingen die zich op relationeel, financieel en professioneel gebied zullen voordoen. Oude overtuigingen op deze gebieden komen onder druk te staan omdat macht en zekerheid moeten plaats ruimen voor liefde en overgave.

Dagelijks begeleid ik mensen die de moed hebben om de shift te maken van hun hoofd naar hun HART. Die ondanks alle veranderingen en onzekerheden die deze shift met zich meebrengt,  er toch voor kiezen om hun HART te volgen.

Deze mensen wil ik EEN HART ONDER DE RIEM STEKEN.
Ik wil hen bedanken omdat zij allen samen nieuwe waarden creëren voor een betere toekomst.

Ik wil deze mensen een gezicht geven. Ik wil dat zij gehoord en gezien worden.
Ik wil dat jullie weten dat deze mensen er zijn en dat jullie weten wat ze doen. Zij verdienen bekendmaking en aanmoediging voor alle moeite die ze gedaan hebben om vele zekerheden op te geven en zich over te geven aan de onzichtbare en niet controleerbare leiding van hun HART.

Ik gun ieder van hen succes zodat ze kunnen blijven doen wat ze graag doen en waar ze goed in zijn.
                       Voor het creëren van een nieuwe wereld hebben wij hen nodig.


In elke uitgave van deze rubriek steek ik iemand
EEN HART ONDER DE RIEM


TINA BAETEN - equicoaching-praktijk EQURA
Maaikeneveld 66 - 2500 Lier - 0495/944 775 - tina.baeten@telenet.be  

Equicoaching is een coachingsmethodiek, gericht op ervaringsleren via oefeningen naast het paard. Paarden reageren (net als dolfijnen en olifanten) heel sensitief en instinctief op lichaamstaal. Dit maakt hen tot een kostbare partner binnen een coachingproces daar ze fel reageren op incongruenties binnen denken en voelen. Aan het einde van het proces krijgt de coachee meer zelfinzicht en -kennis waardoor hij zijn oorspronkelijke coachingvraag weet aan te pakken met andere ogen/nieuwe ervaringen verkregen door pure, eerlijke en vooral spiegelende, oordeelloze reacties van het paard.


DIRK VAN GYSEL - atlascorrectie, cranio-sacrale behandeling, fasciatherapie
praktijk DRALION - op verschillende plaatsen in Antwerpen - 0476/89 15 63
dralion1964@hotmail.com
 

Craniosacraal- en fasciatherapie is een zachte maar zeer diepgaande energetische behandeling die focust op het onderbewuste deel van ons zenuwstelsel. Deze veroorzaakt een ontspanning die blokkades opheft op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Atlasbehandeling is een korte dieptemassage met vibreerstift ter hoogte van de bovenste nekwervels, schedelrand en schouders waarbij zowel fysieke klachten verdwijnen als de verbinding tussen hoofd, hart en buikgevoel hersteld wordt.

Over Dirk Van Gysel :
Mijn hele leven heb ik me aan talloze opleidingen en studie van het leven zelf overgegeven. Deze ervaring helpt om mezelf als therapeut en mijn cliënten via lichaamsbehandelingen en in-dieptegesprek wezenlijk te zien groeien. De positieve veranderingen in het levensverhaal van reeds zovelen stimuleren mij om nog elke dag enthousiast aan de slag te gaan.